KREĆE DRAMSKA GRUPA 
VODITELJICA: MIRTA POLANOVIĆ MILOVAC

TERMIN: UTORKOM OD 18:00 DO 19:30
NAMIJENJENO UČENICAMA I UČENICIMA VIŠIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

CIJENA: 25 EURA / MJESEC

POČETAK: UTORAK, 9. TRAVNJA 2024.

PRIJAVE DO 1. TRAVNJA U INBOX ILI MAILOM, UZ PISANU SUGLASNOST RODITELJA


Ne trebaš imati prethodno glumačko iskustvo. Jedino je važno da imaš interes prema glumi / filmu / kazalištu i želiš hengati u Kući sa stvarno ok ekipom.

Provjeri sa svojima doma je li i njima to okej, ako ti je bed povedi frenda/frendicu da ti bude lakše i vidimo se od 9. travnja.














21 UPUTA ZA PLES


Radionica suvremenog plesa i pokreta

SUBOTA 28.10.
11:00-13:00 SATI


KUĆA KLAJN
-BESPLATNA RADIONICA NAMIJENJENA MLADIMA I ODRASLIMA-

Voditeljica: Valentina Miloš

Izvođačice: Valentina Miloš, Ema Kani, Anika Cetina


𝗭𝗮 𝗸𝗼𝗴𝗮?

Radionica je namijenjena mladim i odraslim osobama zainteresiranima za plesnu umjetnost, polaznicima plesnih skupina i njihovim voditeljima, nastavnicima koji u okviru slobodnih aktivnosti vode plesnu edukaciju.


𝗞𝗮𝗸𝗼?

Metodološki radionica nudi usvajanje alata kojima definiramo kretanje u suvremenom plesu te sudionicima osvještava načine na koje mogu proizvoditi pokret te se kreativno izraziti u polju plesa, a temelji se na isječcima iz predstave "Caroling"

Osim toga, radionica se bavi glasom i pokretom te kao ishodište sadrži vježbe disanja kao uvođenje polaznika u rad s glasom, uz pojašnjenje i anatomskog aspekta glasa koji uključuje respiratorni sustav i govorne organe.


𝗭𝗮𝘀̌𝘁𝗼?

Kroz radionicu se lokalnu publiku želi upoznati sa suvremenim plesom i pokretom, na način kojim se pokretom može iskazati emocija i iskazati neverbalna poruka te im tako omogućiti (bolje) razumijevanje suvremenoplesnih programa.

Suvremeni ples je, uz ostalo, i oblik izvedbe koji može osvijestiti kretanje u okviru vlastitih mogućnosti, individualnih rješenja, te ih navesti na maštanje nekog novog i drugačijeg imaginarnog prostora izvedbe.


𝗦̌𝘁𝗼 𝗷𝗲 𝗽𝗼𝘁𝗿𝗲𝗯𝗻𝗼?

Dobra volja, udobna odjeća i obuća i bočica za vodu.


𝗞𝗮𝗸𝗼 𝘀𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗶𝘁𝗶?

Slanjem maila (kucaklajn@gmail.com), putem društvenih mreža (Facebook ili Instagram profili Kuće Klajn) ili telefonski na 091 568 1222.

Broj polaznika je ograničen na 15.


Nadamo se da ćemo zajednički uživati u istraživanju vlastitih kreativnih mogućnosti i provesti ugodno subotnje prijepodne.


Živio ples! / Vive le danse! / Long live dancing! / Es lebe das Tanzen!


Organizator: UO 21:21, partneri: Kućni kolektiv i Kuća Klajn
Program Kuće Klajn financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Grad Klanjec.

SNIMKAJ - Filmske radionice za djecu i mlade u suradnji s udrugom Kajkaviana

U partnerstvu s udrugama Kućni kolektiv iz Klanjca i Društvo za komunikacijsku medijsku kulturu (DKMK) iz Zagreba udruga Kajkaviana osmislila je projekt SNIMKAJ, akronim za „Svaku novost istražiti moraš s Kajkavianom“, koji se odvija od rujna do kraja studenog 2022.

Projektom SNIMKAJ želi se ponuditi djeci i mladima, roditeljima te učiteljima i stručnim suradnicima u školama sadržaje kojima će se podizati i njihova svijest o važnosti medijske pismenosti.

Uz edukacije za odrasle i sadržaje koji će promovirati medijsko opismenjavanja djece i mladih u različitim dijelovima Krapinsko-zagorske županije, program uključuje radionice glume i izvedbenog pokreta (voditeljica Ivana Krizmanić), radionice osnova filmske režije (voditelj Filip Mojzeš) te radionice kamere, snimanja i osnove montaže (voditeljica Dinka Radonić).

Osnove snimateljske tehnike, praktičan rad s kamerom te kreativni oblici vizualnog izražavanja usmjereni su izradi završnog zadatka – igranog filma s edukativnim karakterom.

Projekt je sufinanciran sredstvima Agencije za elektroničke medije i sredstvima Krapinsko-zagorske županije.

Za više informacija javite se telefonom na broj 049 286 463, e-mailom na adresu: kajkaviana@gmail.com, ili porukom u inbox Facebook stranice Kajkaviana.

Radionica za srednjoškolce i odrasle: 21 UPUTA ZA PLES

Pozivamo vas na radionicu suvremenog plesa 21 uputa za ples s renomiranom domaćom plesačicom, plesnom pedagoginjom i koreografkinjom Petrom Hrašćanec koja će se održati u subotu 1. listopada od 11h do 13h u Kući Klajn.
Radionica je namijenjena srednjoškolcima i odraslima, a sudjelovanje je besplatno.

Radionica suvremenog plesa provodi se kroz projekt "21 uputa za ples" u organizaciji umjetničke organizacije 21:21 iz Zagreba, a njome se sudionicima želi prenijeti bolje razumijevanje suvremene kulture i umjetnosti. Sudionici će, kroz susret s profesionalkama iz područja plesne umjetnosti, koreografkinjom i plesačicom Petrom Hrašćanec, sudjelovati u radioničkoj formi kroz nekoliko konkretnih izvedbenih zadataka, improvizacijskih igara i vježbi.
Svi sudionici programa dobit će širi uvid u promjene u kojima današnja publika participira, jasniju sliku o njihovome kulturnom i umjetničkom senzibilitetu, percepciji o umjetnosti, dubljem značenju novoga viđenja i kreiranja svijeta koji ih okružuje.


Sadržaj radionice bazira se na izvedbenim zadacima tri predstave UO 21:21, a to su "Skupa", "Samo" i "Zagrljaji".

Prijaviti se možete do 28. rujna slanjem maila na kucaklajn@gmail.com

Održavanje radionice financirano je od strane Ministarstva kulture.

O voditeljici


Petra Hrašćanec djeluje kao plesačica, koreografkinja i pedagoginja. Primarno područje njezina interesa i školovanja je suvremeni ples, a njezin rad karakterizira istraživanje tijela kao realiteta izvedbe u različitim medijima.
Kao izvođačica, osim u autorskim djelima, djeluje kao vanjska članica skupine Wee koreografa Francesca Scavette, utemeljene u Norveškoj. Koreografski rad ostvaruje putem umjetničke organizacije 21:21 (u kojoj je jedna od umjetničkih voditeljica) ili partnerske organizacije de facto u suradnji s hrvatskim institucijama (Teatar &TD, Zagrebačko kazalište mladih, Pogon Jedinstvo, Zagrebački plesni centar).
Od 2013. kao predavačica i mentorica vodi kolegij Suvremena plesna tehnika na Odsjeku plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
Od 2009. do 2020. umjetnička je ravnateljica festivala sola Monoplay u Zadru.
Djela Petre Hrašćanec predstavljena su na renomiranim europskim plesnim festivalima i u kazališnim institucijama kao što su Rencontres Choreographiques Internationales de Seine-Saint-Denis u Parizu, Impulstanz u Beču, festival UOVO u Milanu, Plesni centar La Jette u Bruxellesu, Les Subsistances u Lyonu, pariški Theatre de la Bastille i dr.

Petra Hrašćanec

Petra Hrašćanec "Love Will Tear Us Apart" / Zabok, rujan 2021. / fotograf: Matija Smuk