KREĆE DRAMSKA GRUPA 
VODITELJICA: MIRTA POLANOVIĆ MILOVAC

TERMIN: UTORKOM OD 18:00 DO 19:30
NAMIJENJENO UČENICAMA I UČENICIMA VIŠIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE

CIJENA: 25 EURA / MJESEC

POČETAK: UTORAK, 9. TRAVNJA 2024.
LOKACIJA ODRŽAVANJA: Kuća Klajn, Antuna Augustinčića 1, Klanjec


PRIJAVE DO 1. TRAVNJA U INBOX ILI MAILOM, UZ PISANU SUGLASNOST RODITELJA


Ne trebaš imati prethodno glumačko iskustvo. Jedino je važno da imaš interes prema glumi / filmu / kazalištu i želiš hengati u Kući sa stvarno ok ekipom.

Provjeri sa svojima doma jel i njima to okej, ako ti je bed povedi frenda/frendicu da ti bude lakše i vidimo se od 9. travnja.














RADIONICE OKO KUĆE 2023

Radionice će se održati od u subotu 9. i 16. prosinca 2023., od 10 do 14 sati a namijenjene su mladima iz Klanjca i okolice (11 - 16 god)

Voditeljica: Mirta Polanović Milovac

Prijave i dodatne informacije mailom: kucaklajn@gmail.com, telefonom 091 568 1222 ili u inbox profila na Facebooku i Instagramu.


Sudjelovanje u programu je besplatno uz obaveznu pisanu suglasnost roditelja/skrbnika.


Organizator programa su Kućni kolektiv i Kuća Klajn.

Program je sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura nova i Grada Klanjca.

Radionice će se održati od u subotu i nedjelju, 11. i 12., te 18. i 19. studenog 2023., a namijenjene su mladima iz Klanjca i okolice (11 - 16 god)


Prijave i dodatne informacije do 5.11. 2023. mailom: kucaklajn@gmail.com, telefonom 091 568 1222 ili u inbox profila na Facebooku i Instagramu.


Kotizacija za radionicu iznosi 13 eura uz obaveznu pisanu suglasnost roditelja/skrbnika.


Organizator programa su Kućni kolektiv i Kuća Klajn.

Program je sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura nova i Grada Klanjca.

Voditeljica:

akademska glumica Mirta Polanović-Milovac

Diplomirala je Glumu i medije, te magistrirala Glumu u klasi prof. emeritus Rade Šerbedžije i Lenke Udovički pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. 

Do sada je svoje profesionalno iskustvo ostvarila u kazalištima diljem Hrvatske: Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl. Zajc, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Teatar &TD, kazalište Ulysses, Hrvatsko narodno kazalište Varaždin i Zagrebački plesni centar.

2017. nagrađena je nagradom publike za najbolju predstavu i drugom nagradom u kategoriji mladih glumica za autorski projekt monodramu „Zorom - kad je sasvim tiho“ na Malta International Theatre festival na otoku Malti, te nagrada za vizualni identitet predstave na BASTeAtar festival u Kragujevcu 2018 godine.
Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU).
Dugi niz godina pohađa glumačke radionice i radionice suvremenog plesa unutar Hrvatske i inozemstva.
Završila je poslovnu edukaciju voditelja TV-a, radija i medija na Poslovnom učilištu Experta u Zagrebu 2021 godine.
Instruktorica je skijanja.
Velika ljubiteljica filma, prirode i putovanja.

RADIONICE OKO KUĆE 2022

Filmske i izvođačke radionice za mlade

Radionice će se održati od ponedjeljka 27. lipnja do petka 1. srpnja 2022. godine, a namijenjene su mladima iz Klanjca i okolice (12 - 16 god)

Filmsko snimanje: voditeljica Dinka Radonić

Filmska režija: voditelj Lovro Mrđen
Gluma: voditeljica Ivana Krizmanić 

Prijave i dodatne informacije do 22.6. 2022. mailom: kucaklajn@gmail.com, telefonom 091 568 1222 / 091 569 4237 

Kotizacija za radionicu iznosi100 kn uz obaveznu pisanu suglasnost roditelja/skrbnika.

Organizator programa je udruga Kućni kolektiv.
Program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Klanjca.

Informacije o voditeljima

IVANA KRIZMANIĆ, voditeljica radionice glume
Rođena je 1976. u Zagrebu, a diplomirala je glumu 2001. na Academy of Live and Recorded Arts (Akademija za kazališnu i filmsku umjetnost) u Londonu. Radila je na nagrađivanim kazališnim, televizijskim i filmskim projektima (Ko rukom odneseno / Teatar ITD, Uspjeh / HBO, Počivali u miru / HRT, Dnevnik Diane Budisavljević / Hulahop) Surađuje s brojnim kazališnim i filmskim redateljicama i redateljima, a u predstavama u kojima igra nerijetko sudjeluje i kao (ko)autorica. Ima status slobodne umjetnice pri HZSU.

Dinka Radionić, voditeljica radionice kamere i snimanja
Rođena je 1984. u Zagrebu, gdje je 2009. godine stekla zvanje diplomirane akademske snimateljice na Akademiji dramske umjetnosti. Kao snimateljica, direktorica fotografije i redateljica, radila je na brojnim kratkim igranim, eksperimentalnim i dokumentarnim filmovima. Edukacijom se bavi vodeći filmske i snimateljske radionice u suradnji s raznim udrugama i institucijama, te predaje na Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić (Hrvatski filmski savez) i Školi dokumentarnog filma (Restart). Bavi se i video umjetnošću, autorica je i izvođačica eksperimentalnih audio-vizualnih djela.

Lovro Mrđen, voditelj radionice režije
Rođen 1994. godine u Zagrebu, započinje bavljenje filmom prilikom upisa Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Redatelj je tri kratkometražna filma - Fabijan (2016.), Patrola Uran (2017.) i The Stamp (2019.) - koji su prikazani i nagrađeni na nekoliko filmskih festivala od kojih se ističe nominacija za studentskog Oscara 2020. godine. Paralelno s filmom, bavi se audiovizualnim djelima, tv serijalima i kazališnim video instalacijama. Surađivao je na nekoliko projekata s ciljem obrazovanja mladih na području filmske umjetnosti. Član je umjetničkog kolektiva ‘’Teška Produkcija’’ koji djeluje na području Balkana.

Radionice oko Kuće 2021.

Radionice oko Kuće

Filmske i izvođačke radionice za mlade (13 - 16 god)
ponedjeljak 16. - petak 20. 8. 2021.

Filmsko snimanje: voditeljica Dinka Radonić
Filmska režija: voditelj Filip Mojzeš
Gluma: voditelji Mia Melcher i Jerko Marčić
Pokret: voditeljica Ivana Kalc

Svaka grupa će imati maksimalno 7 sudionika, a radionica je namijenjena prvenstveno mladima iz Klanjca i okolice, a održat će se u Kući Klajn, oko nje i na ulicama grada Klanjca.

Detaljnije programu i mentorima na linku

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 31.7.- mailom: kucnikolektiv@gmail.com, telefonom 091 568 1222 / 091 569 4237 uz obaveznu pisanu suglasnost roditelja.
Kotizacija za radionicu iznosi 100 kn.

Organizator programa je udruga Kućni kolektiv.
Program je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Klanjca.